radio pro music 90s,radiopromusic,90s,radio online,muzica,eurodance,retro,asculta live,download,radio,stiri,artisti,stiri online,muzica romaneasca,concerte,videoclipuri,listen,aplicati radio online,top 10,play radio hit,shoutcast radio,winamp, radio radiouri,online,blog,radio,play radio,website radio,muzica 80s,muzica70s,disco,dance,asculta live radio,download muzica anilor 90,asculta live radio,radio online,muzica romaneasca,dance,club,house,promovare,parteneri,sonorizari,evenimente,dj,asculta radio online

Coolio feat. L.V. – „Gangsta’s Paradise”

Coolio Gangsta’s Paradise,radio pro music 90s,radio online,muzica veche,muzica anilor 90,asculta live radio
Coolio - Gangsta's Paradise (Official Music Video)

Melodia înregistrată de duo-ul de rapperi americani Coolio și L.V a fost lansată în 1995. Aceasta a fost folosită pentru coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds”, iar în videoclipul piesei joacă și actrița din film, Michelle Pfeiffer. Pentru această melodie, Coolio a primit un premiu Grammy și două premii MTV Video Music Awards în 1996. Single-ul a ajuns pe primul loc în multe țări, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Germania. În 1995, revista Billboard a numit „Gangsta’s Paradise” cântecul nr. 1 în SUA. Piesa folosește melodia refrenului din „Pastime Paradise” a lui Stevie Wonder și este una dintre puținele melodii ale lui Coolio care nu conține cuvinte obscene. Artistul a explicat că, în caz contrar, Wonder nu și-ar fi dat acordul pentru utilizarea refrenului.

„ Gangsta's Paradise ” este un single al rapperului american Coolio . Interpolând piesa din 1976 a lui Stevie Wonder , „ Pastime Paradise ”, single-ul a fost lansat pe 1 august 1995. [3] Cântecul conține vocea cântărețului american LV , care a servit ca co-compozitor și co-versori cu Coolio și Doug Rasheed. Wonder fiind de asemenea creditat pentru compoziție și versuri. Certificat de platină în octombrie, cântecul a fost inclus pe cel de-al doilea album al lui Coolio, Gangsta's Paradise, în noiembrie 1995. Cântecul a fost cel mai bine vândut single din 1995 la Billboard din SUA . [4] În 2008, a fost clasat pe locul 38 în topul VH1 100 Greatest Songs of Hip Hop. [5] NME a clasat piesa pe locul 100 în clasamentul „100 de cele mai bune cântece ale anilor 1990” în 2012. [6] Coolio a primit premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo , două MTV Video Music Awards pentru cel mai bun videoclip rap și cel mai bun videoclip. Videoclip dintr-un film și un Billboard Music Award pentru cântec/album. Piesa a fost votată drept cel mai bun single al anului în The Village Voice Sondajul criticilor Pazz & Jop . Piesa s-a vândut în peste cinci milioane de copii în Statele Unite, Marea Britanie și Germania. [3] [7] [8] Coolio a interpretat această melodie live la Billboard Music Awards din 1995 cu LV și Wonder și la cea de-a 38-a ediție anuală a premiilor Grammy cu LV

Coolio, LV și Doug Rasheed au compus „Gangsta's Paradise” și i-au scris versurile, Rasheed fiind și producătorul cântecului. [9] Stevie Wonder a primit credit pentru compoziție și versuri datorită interpolării piesei sale „ Pastime Paradise ” de pe albumul său din 1976 Songs in the Key of Life . Cântecul începe cu un vers din Psalmul 23:4 : „În timp ce merg prin valea umbrei morții”, dar apoi diverge cu: „Mă uit la viața mea și îmi dau seama că nu a mai rămas nimic”. La unele dintre tonurile religioase se adaugă vocea corală în fundal. [10] Coolio a făcut freestyle primele două rânduri, restul versurilor ajungând la el rapid într-o singură ședință. El a susținut mai târziu că cântecul a venit în cele din urmă dintr-o sursă din afara lui, spunând: „Paradisul lui Gangsta a vrut să se nască; a vrut să prindă viață și m-a ales pe mine ca vas”. [2] Refrenul cântecului „În cele mai multe dintre viețile lor trăind în paradisul unui gangsta”, a fost creat de LV prin stivuirea vocii de mai multe ori pentru a face să sune ca un cor. [11 ] Datorită eșantionării muzicii lui Stevie Wonder, „Gangsta's Paradise” este una dintre puținele piese Coolio care nu conținea niciun fel de blasfemie , deoarece Wonder nu a apreciat ca melodia lui să fie asociată cu blasfemia. Coolio a spus: „Am avut câteva vulgarități... și el nu era cu asta. Așa că l-am schimbat. Odată ce a auzit, i s-a părut incredibil”

Videoclipul de însoțire a piesei a fost regizat de Antoine Fuqua și a prezentat-o ​​pe Michelle Pfeiffer reluând rolul ei anterior din Dangerous Minds . [25] Inițial, Coolio a fost preocupat de tratamentul videoclipului, afirmând: „Voiam niște low-riders și niște rahat în el; încercam să-l iau „hood”. În ciuda acestui fapt, a avut încredere în Fuqua și a fost în cele din urmă mulțumit de rezultatul final. [2] Pentru videoclipul muzical , Coolio a câștigat cel mai bun videoclip rap la MTV Video Music Awards în 1996. Videoclipul muzical a atins un miliard de vizionări pe YouTube în iulie 2022.

Coolio: Rapperul lui Gangsta Paradise a murit din cauza unei supradoze de fentanil - manager. Moartea rapperului american Coolio, câștigător al unui Grammy, în septembrie 2022 s-a datorat efectelor fentanilului și ale altor droguri, a spus managerul său. Jarez Posey a spus că familia muzicianului a fost informată despre constatările de către medicul legist din Los Angeles.