radio pro music 90s,radiopromusic,90s,radio online,muzica,eurodance,retro,asculta live,download,radio,stiri,artisti,stiri online,muzica romaneasca,concerte,videoclipuri,listen,aplicati radio online,top 10,play radio hit,shoutcast radio,winamp, radio radiouri,online,blog,radio,play radio,website radio,muzica 80s,muzica70s,disco,dance,asculta live radio,download muzica anilor 90,asculta live radio,radio online,muzica romaneasca,dance,club,house,promovare,parteneri,sonorizari,evenimente,dj,asculta radio online

Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”

Tina Turner,radio pro music 90s,radio online,muzica veche,muzica anilor 90,asculta live radio
Tina Turner - The Best (Official Music Video)

Tina Turner, una dintre cele mai cunoscute cântărețe americane, a murit miercuri 24.05.2023, la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt. Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație. „Lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a adăugat acesta. Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Tina Turner (născută Anna Mae Bullock ; 26 noiembrie 1939 – 24 mai 2023) a fost o cântăreață elvețiană născută în America. Cunoscută drept „ Regina Rock’n’Roll ”, ea s-a impus ca solistă a Ike & Tina Turner Revue înainte de a lansa o carieră de succes ca interpretă solo.

Turner și-a început cariera cu Kings of Rhythm a lui Ike Turner în 1957. Sub numele Little Ann, a apărut pe primul ei album, „ Boxtop ”, în 1958. În 1960, a debutat ca Tina Turner cu single-ul de succes în duet „ A” . Prost îndrăgostit ”. Duo-ul Ike & Tina Turner a devenit „unul dintre cele mai formidabile acturi live din istorie”. Au lansat hituri precum „ It’s Gonna Work Out Fine ”, „ River Deep – Mountain High ”, „ Proud Mary ” și „ Nutbush City Limits ”, înainte de a se desființa în 1976.

În anii 1980, Turner a lansat „una dintre cele mai mari reveniri din istoria muzicii”. Albumul ei multi-platină din 1984, Private Dancer, conținea cântecul de succes „ What's Love Got to Do with It ”, care a câștigat premiul Grammy pentru Record of the Year și a devenit prima și singura ei piesă numărul unu în Billboard Hot 100. . În vârstă de 44 de ani, a fost cea mai în vârstă artistă solo feminină care a ajuns în topul Top 100.

Succesul ei în top a continuat cu „ Better Be Good to Me ”, „ Private Dancer ”, „ We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) ”, " Bărbat tipic ", "", " I Don't Wanna Fight " și " GoldenEye ". În timpul turneului mondial Break Every Rule din 1988, ea a stabilit un record mondial Guinness de atunci pentru cea mai mare audiență plătită (180.000) pentru un interpret solo.

Turner a jucat și în filmele Tommy (1975) și Mad Max Beyond Thunderdome (1985). În 1993, a fost lansat What's Love Got to Do with It , un film biografic adaptat după autobiografia ei I, Tina: My Life Story . În 2009, Turner s-a retras după ce și-a încheiat Tina!: 50th Anniversary Tour , care este al 15-lea turneu cu cele mai mari încasări din anii 2000. În 2018, ea a devenit subiectul unui musical jukebox , Tina . După ce a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, Turner este unul dintre cei mai bine vânduți artiști de înregistrări din toate timpurile . Ea a primit 12 premii Grammy , care includ opt premii competitive, trei premii Grammy Hall of Fame și un premiu Grammy pentru întreaga viață . Ea a fost prima artistă de culoare și prima femeie care a apărut pe coperta Rolling Stone . Rolling Stone a clasat-o printre cei mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor și cei mai mari 100 de cântăreți ai tuturor timpurilor. Turner are o stea pe Hollywood Walk of Fame și pe St. Louis Walk of Fame . Ea a fost introdusă de două ori înRock and Roll Hall of Fame , cu Ike Turner în 1991 și ca artist solo în 2021. Ea a primit, de asemenea, în 2005, premiul Kennedy Center Honors și Women of the Year .